Klíčovým předzápasovým momentem bylo obsazení postu brankáře Sputniku. Ani jeden ze tří brankářů naší soupisky nebyl k dispozici (chřipka, natažená třísla, pobyt mimo Brno to je stručné summary stavu opor naší brány). Na 20 rozeslaných sms se chytil jen Bohuš z Farmy a tím zachránil úroveň mistrovského utkání BHHL v období jarních prázdnin a naše brána nezůstala prázdná.

Před zápasem jsme se dozvěděli, že soupeř bude mít do pole jen 8 hráčů, což nám dávalo potencionální výhodu (nás se sešlo 11). Ale vzpomínka na letošní urputný boj proti 7-mi statečným Predátorům byla hodně živá. Někteří pamatovali i loňský prohraný zápas proti Králům, kdy se sešlí také jen v devíti a bez hlavních opor.

První třetina potvdila naši bilanci proti oslabeným týmům. Po 15-ti minutách hry jsme prohrávali 0:1.

Ve druhé části nás paradoxně nakoplo vyloučení Karlose, kdy jsme dali v oslabení 2 góly. Nejdříve si odbyl svoji gólovou premiéru  v áčku Marek Scholler a zasunul na 1:1. Následně tečoval Pupajz střelu od modré a rázem jsme vedli 2:1. Chvíli na to bylo 3:1, ale po jednom z mnoha protiútoků se Králové vrátili do hry gólem na 3:2.

V poslední třetině se zápas zlomil a po mnoha využitých i nevyužitých kombinacích  nakonec padlo 10 gólů do královské sítě i 8 statečných Králů. Za zmínku stojí druhý gól Maresca, skvělý comback Romana, který to rozdával všem a pořád i záverečný gól, kdy po kombinaci Karlos – Ota skóroval druhý jmenovaný dlouhou kličkou z hokejové učebnice (strana 23).

Výsledek je pro 8 statečných Králů trochu krutý a pro 11 inženýrů tak trochu šťastný. Ale tak to někdy bývá….

Dobrou noc.