V posledním kole byl Sputnik prověřen týmem CSKA. Jedná se o tým spíše technického typu a podle odborníků měl tento fakt šance Sputniku spíše zvýšit.

A skutečně, hned v prvním střídání věnovali zadáci CSKA Standovi Kachlíkovi na levém kruhu až příliš časoprostoru. Ten nabízenou šanci pojal po svém, napřáhl a příklepem k první tyči otevřel skóre. Celé mužstvo CSKA působilo jaksi roztěkaně, ovšem Sputnik toho bohužel nedokázal patřičně využít. Naopak, nechal se onou nekoncentrovaností nakazit a šance se tak začaly objevovat na obou stranách. Při jedné z nich předvedl Tomáš Sláma v brance Sputniku nebývalou věc. Kotouč vyrazil vyrážečkou, dorážku nohou, aby si pak patičkou druhé nohy třepotající se kotouč nasměroval do své sítě. Být v hledišti Messi, jistě si píše zápisky jako na přednášce. Třetina tak skončila remízou 1:1. 

Ve druhé třetině se jako první prosadili „Tichonovci“. Důrazný útočník se před honeywellskou brankou několikrát rozehnal hokejkou, aby se nakonec jeho několikátý pokus o dorážku proměnil ve střelu s plochou dráhou letu, která zapadla přesně k levé tyči. Sputnik zažehl přídavné motory a začal se tlačit stále blíže k brance soupeře. Je třeba přiznat, že se prosazoval spíše díky individuálním akcím jednotlivcům, neboť přihrávky až příliš často končily sraženy, nenasměrovány či nezpracovány. Při jedné trma vrma před brankou CSKA se ke kotouči dostal Roman Gryc, neukvapil se a s rozvahou zenového mistra umístil puk tam, kam už strážce východní svatyně nedosáhl. Vyrovnáno a třetí třetina se už nemohla dočkat, až začne.

Ani ve ní se ale obraz hry nezměnil a na obou stranách bylo nebývale mnoho nepřesností. Ani při přesilovkách se nedařilo týmům uklidnit hru a ukázat kombinaci splňující alespoň lehce nadprůměrná měřítka. Co se ovšem nepovedlo při přesilovce, podařilo se Sputniku zhruba v polovině závěrečné části hry. Dvě rychlé nahrávky ve středním pásmu vysunuly Michala Kachlíka do samostatného nájezdu a jeho rychlý švih ala Selänne rozesmutnil soupeřova brankáře. Týmu CSKA nezbývalo nic jiného než útočit a pokusit se vyrovnat. Skutečně znatelně přidal na snaze a byl odměněn několika přesilovkami, neboť obrana Sputniku si občas musela pomoci faulem. Honeywellský gólman už ale gól pustit nehodlal. Střely z větší vzdálenosti pochytal a do blízkosti se hráči CSKA jaksi nemohli dostat. Naopak, v závěrečné power-play ujel po levé straně Standa Kachlík. Jeho první pokus ještě hráč, stojící místo brankáře v bráně, vyrazil, nicméně nakonec byl puk do branky dostrkán tři vteřiny před koncem nesmlouvavým Pupajzem.

Vítězství 4:2 nad kvalitním soupeřem je jistě cenné, ovšem o předvedené hře by dokázal oslavné ódy napsat jen hodně nadaný „ódař“. Doufejme, že se do play-off koncentrace Sputniku zlepší, neboť od teď bude již každý zápas existenční.