Po třech letech si inženýři z Černovické terasy s družicí na hrudi zahráli finále BHHL, nejlepší amatérské hokejové ligy. Historie se opakovala a podruhé zdolali finanční šelmy – ZFP poměrem 2:0 na zápasy. Zní to neuvěřitelně hlavně proto, že Sputnik letos v základní části prohrál oba zápasy s tímto silným týmem. A tým Panters letos procházel play off velmi suveréně. Jak se to stalo?

Zápas č.1.

Je to finále a nikdo nechce chybět. Hrajeme dokonce se čtyřmi levými křídly. Každý drží svoje rituály, Krtek jezdí už  hodinu před zápasem a hlídá naši vítěznou šatnu, Pawell zase do šatny před zápasem nechodí vůbec. A pak, že pověrčivost je ženská vlastnost….

Tým ZFP už dávno není jen Roman Slavík a tak hlídáme všechny – sázíme na pozornou defenzívu, což vychází – moc šancí není na obou stranách, ale  ke konci třetiny zapomenutý Pawell jede sám na golmana. Bekhendovou střelu doráži skvěle hrající „veterán“  Roman Gryc, který s námi nechtěl sezónu vůbec začít s tím, že na to prý nemá a bude hrát jen old boys league. Občasné zaskakováni v případě nouze Roman mění v stabilní účast v play off a v druhé třetině to opět bere na sebe a zvyšuje na 2:0. V této fázi zápasu hrajeme opravdu dobře a Pantery k ničemu nepouštíme. Jeden gól gól dává i bojovník Slevo – bojovník, kteří dře hlavně dozadu, ale po akci rychlonohého Novotňase zvyšuje už na 3:0. Pepa dokazuje, že není Ježíš, ale Bůh a typickou individuální akcí získává již několikátou, i když jen pomyslnou zlatou helmu. 4:0. Tomáš Slámič alias Jirka Trvaj  nás zase podržel, i když jednou lovil puk ze své sítě. Hvězdou utkáni je vyhlášen Michal Kachlík, kterého otcovství zklidnilo a hraje jak Židlický v nejlepší formě.

Jedinou nepříjemností zápasu je srážka Ježíše se Slávou. 2 minuty před koncem zápasu se sráží v plné rychlosti a zůstavají ležet. Slávu bohužel odváží sanitka na Úrazovku (naražený bok) – Pepa jde o den později ke Svaté Anně, aby si potvrdil přetrhané vazy a 4 týdenní klid s ortézou na noze. Jinak vinikající zápas, čistý z obou stran a hokejový.

Zápas č.2.

Poprvé v sezóně  se vracíme na evropskou ledovou plochu. Nemáme Pepu, ale zase hraje Karlos a Doktor. Do brány se vrací Sasu – Mates – Hovi, ve finále se prostě gólmani střídají. Máme bílý dresy a dokonce stejnou  stejnou  lavičku jako před třemi lety. Historie se opakuje.

I když prohráváme po první třetine 0:1. Karlos nejdřív srovnává po krásném průniku Rychlonožky a během stejného střídání otáčí zápas – vedeme 2:1. Ještě ve druhé třetině trestáme ošklivý faul na Otu. Staňa Kachla pálí od modrá a stav 3:1 dostává diváky do varu. Na lavičce začínáme cítit „mistrovské chvění“ a všichni udílí pokyny všem. Mimo klasických lovců bobříka mlčení jako Roman a Ota, kteří asi přemýšlí o tom budou dělat zítra v práci ;-).  7 minut před koncem je to už jen o gól a místo zlatých myšlenek začínáme zase bojovat, urputně bráníme a Mates nás drží. Zápas rozhoduje Novoťas vyhozením do prázdné kasy. Do konce chybí necelé dvě minuty a my už víme, že Sputnik bude zase nahoře….

Euforie+medaile+diváci+šampáňo+pohár = ….stálo to za to!

……kolem 6-té hodiny ráno už jsou všichni doma a nastává další pracovní den.

Rozlučka se sezónou bude ve čtvrtek 10.5. od 18:00 na tradičním místě. Zveme zejména všechny fanoušky, kteří nás dostali tam, kam Sputnik patří….    ….tzn. nahoru!!!

MISTŘI!  MISTŘI!  MISTŘI!  MISTŘI!  MISTŘI!

…závěrečné titulky by vypadali asi takto:

Hráli:

mistr-Tomáš Sláma, mistr- Martin Hrubý, mistr- Radek Kitner

mistr-Martin Klepsa, mistr-Petr Novotný, mistr-Michal Kachlík,   mistr-Stanislav Kachlík, mistr-Michal Šesták

mistr-Karel Houdek, mistr-Pavel Štorek, mistr-Josef Matoušek, mistr-Roman Gryc, mistr-Jan Trávníček, mistr-Radek Slívko, mistr-Pavel Zelenka, mistr-Petr Šerák, mistr-Martin Kratochvíl, mistr-Radek Veselý, mistr-Vladimír Bouzek nejml. ,mistr-Marek Scholler, mistr-Pavel Maliňák a další

…. v dětské roli – Lukáš Klepsa

Kamera: Josef Šarman

Zvuk: přítelkyně Standy Kachlíka, Jiří Dvořák, Tomáš Sláma, Pavel Maliňák, Horst Mindt, Michal Tlach, Pavel Lekeš, Petra Svobodová, Alena Pfefferová, Ivana Ambrožová, Zuzka Veselá, Klára Benádová, Viliam Gdovec, Marek Kaňuch, Josef Sakson, Jarda Kulhánek  a další diváci + kachlův kazeťák

Kostýmy: Tomáš Vorel + Elsa Sport

Scénář: …sám život

Režie: Kotěnočkin